Plesen so mikroskopski glivični organizmi, ki prihajajo v različnih oblikah. Včasih rastejo v zaprtih prostorih zaradi vlage in vlažnih površin. Če ne ostane skrita (na primer za omaro), se lahko pogosto pojavlja kot madež na  stenah, okrog okenskih okvirjih in na drugih občutljivih površinah.

Spore plesni so praktično povsod. Najdemo jih v zraku, v hišnem prahu v vrtni zemlji in celo na naši koži. Po nekaterih ocenah naj bi obstajalo približno 250.000 različnih vrst plesni, vendar jih približno 100 najdemo v našem bivalnem okolju.

Kako odstraniti plesen v 3 korakih?

Previdnost: Plesen lahko povzroči alergijske reakcije in slabo zdravje, zato je morda najbolje, da poiščete strokovno pomoč, seveda če imate obsežno težavo s plesnijo na stenah.

Odstraniti plesen

Če se lotite manjše površine, se prepričajte, da nosite zaščitna očala, rokavice in masko za obraz, saj je stik s spori škodljiv. Med delom odprite okna in temeljito prezračite prostor.

Površine, ki je napadla plesen, predhodno ne obdelujte.

1. KORAK: Pripravite Mellerud Sredstvo za odstranjevanje plesni:

Kako odstraniti plesenSredstvo enakomerno razpršite in ga pustite, da najmanj eno uro deluje. Na površinah z obilno rastjo plesni ga pustite dalj časa, npr. preko noči.

2. KORAK: Z mehko krtačo ali gobo površino obdelajte in odstranite morebitne ostanke.

3. KORAK: Na koncu temeljito obrišite z vlažno krpo ali gobo.

Za več informacij o sestavinah v izdelkih in o izdelkih za odstranjevanje plesni  omenjenih v tem nasvetu, obiščite rubriko Plesen v stanovanju.

Sredstvo za odstranjevanje plesni
Naroči zdaj >